Välj typ av fotografering

Produktfotografering

I Produktfotografering (ordinarie), samt Produktfotografering Express 48H, ingår följande:

  • En marknadsbild
  • En till tre planogrambilder (vinklar), beroende på förpackningstyp. Dessa bilder används för hyllplanering i butik.

Vid fotografering ingår alltid retuschering, kvalitetssäkring samt uppladdning, av bilderna. Fotograferingen i studion utförs alltid av erfarna fotografer med avancerad fotografisk utrustning samt ljussättning. Läs mer i vår fotograferingsmanual

– För marknadsbilder retuscherar vi färg och kontrast, utformar en urklippsbana samt följer de bildtekniska inställningarna enligt GS1:s standard. Vi retuscherar även bort damm och repor, mindre skador på produkten samt minimerar blänk och reflektioner. Notera att retushering av datumstämplar är ett tillägg.

– För planogrambilder retuscherar vi färg och kontrast. Vi följer de bildtekniska inställningarna enligt GS1:s standard.

Produktfotografering för Foodservice

Syftet med den här typen av produktfotografering är att förenkla samt förtydliga försäljning och beställning online inom Foodservice. Vi gör allt vi kan för att åskådliggöra produkterna på bästa möjliga sätt, i enighet med mottagarnas önskemål och kvalitetskrav.

I fotografering för Foodservice ingår följande:

  • Produktbild ur sin förpackning, en marknadsbild för både webb och marknadsföring. Vi gör ett enkelt upplägg med produkten ur sin förpackning. Med hjälp av väl vald ljussättning samt noggrann placering av exempelvis hallon i en skål, gör vi vårt yttersta för att åskådliggöra varje produkt på bästa tänkbara sätt vid fotograferingen.
  • Produktbild i sin förpackning, en webbild. Bild på ytterförpackning eller innerpåse för igenkänning vid beställning i webbutiker. Begränsat retuscharbete inklusive friläggning mot vit bakgrund.

Se fotograferingsmanualen för bildexempel samt ytterligare detaljer.

Produktfotografering för Norge

Produktfotografering för den norska marknaden skiljer sig från vår ordinarie produktfotografering för Sverige. Vi följer de norska bildtekniska kraven, samt specifikationer för vinklar. 

Antalet bilder samt typ av bild beror på typ av produkt och förpackning:

  • En tvåsidig konsumentartikel (påse, max 2,5 cm djup) − En marknadsbild, en planogrambild
  • En multisidig konsumentartikel − Fyra marknadsbilder, två planogrambilder
  • En cylinderformad konsumentartikel − Två marknadsbilder, två planogrambilder
  • En ytterförpackning, icke-konsumentartikel − Tre planogrambilder

Bilderna levereras i formatet jpg med vit bakgrund. De norska marknadsbildernas längsta sida är minst 3500 pixlar och de svenska minst 2400 pixlar. Planogrambilderna för Norge är 1800 pixlar och de svenska 500 pixlar. Retuschering, kvalitetssäkring samt leverans av bilderna ingår. För marknadsbilder ingår även urklippsbana. Notera att retuschering av datumstämplar är ett tillägg. Se fotograferingsmanualen för bildexempel samt detaljer kring avvikelserna.

Offertförfrågan

– Vi utformar gärna specialuppdrag inom fotografering och retuschering efter era önskemål. Skicka en förfrågan till oss.

Får du inte fram dina varuprov i tid för fotografering?

Läs mer om vår produktion av 3D/CGI.