Skicka produktinformation

Så här går det till att skicka produktinformation via Validoo Item.

 • 1. Skapa information enligt GS1:s standarder

  Fyll i informationen i det system som ditt företag har valt, i enighet med GS1:s standard för Artikelinformation.

  Ladda ner Handledningen för Artikelinformation

 • 2. Testa informationen

  Testa gärna att du har fyllt i rätt information, enligt GS1:s standard för Artikelinformation, genom att publicera den till Validoo Items testköpare. Validoo Item validerar informationen och skickar tillbaka en valideringsrapport som visar om den är rätt.

 • 3. Be dina mottagare att skapa prenumerationer

  Ett företag som ska ta emot produktinformation måste aktivt skapa prenumerationer i Validoo Item. Prenumerationen görs antingen för en leverantörs hela sortiment eller delar av en leverantörs sortiment. Kontakta därför dina mottagare när ditt avtal med Validoo Item är klart.

  Om mottagaren inte har skapat prenumerationer kommer Validoo Item inte att skicka vidare informationen även om du har skickat information till just den mottagaren.

 • 4. Skicka informationen till dina mottagare

  Validoo Item kontrollerar informationen enligt GS1: standard för Artikelinformation och skickar tillbaka en valideringsrapport som visar om den är rätt.

  Om informationen är rätt skickar Validoo Item informationen vidare till valda mottagare. Om informationen har brister måste den korrigeras och skickas igen.

  Endast en godkänd produktinformation skickas till mottagarna.

  Ditt företag kan välja att skicka informationen ”privat” eller ”publikt”.

  • Privat” – Informationen skickas endast till de mottagare som ditt företag väljer att skicka informationen till.
  • Publikt” – Informationen publiceras i Validoo Item och alla mottagare som har en prenumeration som matchar informationen får den skickad till sitt system. Informationen görs publik genom att du inte anger vilka mottagare som informationen ska skickas till.